Keptos kriaušės su varške

Ingredientai: Kriaušės - 4 vienetai, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Naminė varškė - 100 gramai, Medus - 4 valgomieji šaukštai, Migdoliniai sausainiai - 8 vienetai.

Nuluptas kriaušės perpjaukite išilgai, išimamkite sėklas. Sudėkite į kepimo skardą. Įdėkite į viduriukus varškės (su kaupu), pabarstykite cinamonu ir pašlakstykite medumi. Kepkite įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Kol kepa, sutrupinkite sausainius. Pabarstykite kriaušes ir vėl įkiškite kepti maždaug 10 minučių (kol suminkštės ir įgaus gražų auksinį atspalvį). Patiekite su medumi.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.