Koldūnai su kefyrine tešla
Ingredientai: Miltai - 600 gramų, Kefyras - 200 mililitrų, Kiaušinis - 1 vienetas, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaulienos faršas - 500 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 4 skiltelės, Lauro lapai - 2 vienetai, Druska, Pipira.
Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, supilkite truputį pašildytą kefyrą (bet ne karštą, nes sutrauks kiaušinį), įberkite sodos. Atidėkite 15 min. Po truputį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Miltų gali reikėti truputį mažiau arba daugiau, tai priklauso nuo kiaušinio dydžio, pačių miltų. Geriau tegul tešla vos limpa, nei būna per kieta. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir palikite 20 min. subręsti. Paruoškite įdarą. Faršą sumaišykite su smulkiai sukapotu svogūnu, česnakais, pagardinkite druska, pipirais. Porą lauro lapų užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10-15 min. Lauro lapus išimkite, o šlakelį kvapnaus vandens įpilkite į faršą. Faršas bus sultingesnis, maloniai kvepės. Taip pat galima įpilti sultinio. Tešlą plonai iškočiokite ir formuokite koldūnus. Užvirinkite pasūdytą vandenį (į jį taip pat galima įdėti porą lauro lapelių), sudėkite koldūnus, virkite 7-10 min. Žinoma, virimo laikas priklauso nuo suformuotų koldūnų dydžio, tešlos storio, to, kiek įdaro dėjote. Pavyksta labai skanūs, sultingi, purūs ir minkšti koldūnai. Juos galite gaminti ir su kitokiais įdarais, iš šios tešlos taip pat galima suformuoti virtinukus su bulvėmis, raugintais kopūstais, uogomis...