Margieji kiaušiniai

Ingredientai: Vištienos filė - 100 gramai, raudonoji paprika - 1 vienetas, Želatina - 2 valgomieji šaukštai.

Vištienos filė išvirkite (virti maždaug 20 minučių po vandens užvirimo). Sultinio po vištienos virimo neišpilkite, reikės vienos stiklinės. 2 šaukštus želatinos užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite tam laikui, kuris nurodytas ant želatinos pakuotės. Kiaušinius gerai nuplaukite su soda. Bukajame gale padarykite 2-2,5 skersmens skylutę ir išpilkite trynį bei baltymą. Mums reikės tik kiaušinių lukštų. Šiltame vandenyje ištirpinkite sodą, sudėkite kiaušinių lukštus (dezinfekcijai) ir nuplaukite juos po tekančiu vandeniu. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vietoj vištienos galima dėti ir kumpį ar virtą dešrą. Papriką išvalykite ir susmulkinkite. 1 stiklinėje karšto sultinio (liko nuo vištienos) ištirpinkite želatiną. Kiaušinių lukštus sudėkite į kiaušinių laikiklius (ar kitur, kad jie tvirtai stovėtų). Į patį lukšto dugną dėkite šviežių žalumynų ir papriką, tuomet šiek tiek vištienos, žirnelių ir kukurūzų. Likusią erdvę kiaušinyje užpilkite želatinos ir sultinio mišiniu. Kiaušinius dėkite į šaldytuvą ir palikite nakčiai. Kai želatina užstings, atsargiai nuimkite lukštus.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.