Mielinės spurgos
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-04-28
Gulsina | Shutterstock.com
Purios ir skanios spurgos, kurios tikrai patiks visiems smaližiams.
Jums reikės:
- 2,5 stiklinės miltų;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- 30 g šviežių mielių;
- 1 stiklinės pieno;
- 2 trynių;
- 30 g sviesto;
- žiupsnelio druskos;
- kepimui aliejaus;
- apibarstymui cukraus pudros.
Gaminimas:
- Sumaišykite su mielėmis pašildytą pieną, pridenkite ir padėkite šiltoje vietoje 20 min. Suberkite į pieną cukrų, druską, sudėkite trynius ir gerai išplakite.
- Sudėkite minkštą (tačiau ne tirpintą) sviestą, suberkite miltus ir padarykite elastingą tešlą.
- Pridenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 40 min.
- Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą, stikline išpjaustykite spurgytes, o stikliuku - viduriukus.
- Pridenkite rankšluosčiu ir palikite 20-25 min.
- Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir iš karto patiekite.







