Morkų ir obuolių keksiukai

Ingredientai: Miltai - 280 gramų, Avižiniai dribsniai - 80 gramų, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Muskato riešutas (maltas) - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cukrus (geriau rudasis) - 150 gramų, Kiaušiniai - 2 .

Miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, visus prieskonius sumaišykite. Atskirame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pieną ir aliejų, perplakite. Dalimis, kaskart gerai permaišant įmaišykite miltų mišinį. Galiausiai įmaišykite sutarkuotus obuolius ir morkas. Galima tarkuoti tiek smulkiai, tiek stambiau. Sudėkite į popieriniais krepšiukais išklotą keksiukų skardelę ar į silikonines formeles. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol pakils ir bus rusvi, patikrinkite dantų krapštuku. Į tešlą papildomai galima įmaišyti smulkintų riešutų, džiovintų vaisių (ypač tinka abrikosai), razinų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.