Naminis sūris

Ingredientai: Pienas - 1 litras, Druska - 1 valgomasis šaukštas, Grietinė - 200 mililitrai, Kiaušiniai - 3 vienetai.

Suberkite į pieną druską, užvirinkite. Išplakite kiaušinius su grietine ir po truputį supilkite į pieną. Virkite pamaišydami 3-4 minutes. Kai varškė sušoks į gumulus, sudėkite smulkintus krapus (galima ir truputį česnako, jei mėgstate), išmaišykite ir perkoškite per marlę arba sietelį. Paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.