Obuolinis plokštainis

Ingredientai: Cukrus - 200 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Pienas - 200 mililitrai, Obuoliai - 5 vienetai, Batonas - 1 vienetas.

Indelyje išsukite trynius su cukrumi ir atskieskite pienu. Į mišinį pamirkykite batono riekeles, sudėkite jas į į kepimo formelę, apklotą kepimo popieriumi ir pateptą riebalais. Supjaustykite obuolius, apibarstykite cukrumi ir dėkite ant batono. Ant obuoliukų dėkite dar vieną sluoksnį batono. Išplakite baltymą su cukrumi ir šiuo mišiniu užpilkite kepinio viršų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.