Obuolių pyragas su šokoladu
Ingredientai: Miltai - 200 gramai, Sviestas - 100 gramai, Cukrus - 50 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Vanduo - 1 valgomasis šaukštas, Obuoliai - 4 vienetai, Šokoladas - 100 gramai, Neriebi grietinėlė - 150 mililitrai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šauk.
Išsukite minkštą sviestą, beveik visą cukrų, šaukštą vandens ir 1 trynį. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlos gumulą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Kepimo formą patepkite riebalais ir išklokite iškočiota tešla, pabarstykite tarkuotu šokoladu. Išplakite baltymą ir likusį kiaušinį su pora šaukštų cukraus ir grietinėle. Išdėliokite ant šokolado nuskustus ir supjaustytus obuolius be sėklalizdžių, užpilkite paruošta mase ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Atvėsinkite ir patiekite.