Orkaitėje kepti varškėtukai

Ingredientai: Varškė - 300 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas.

Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius, varškę, cukrų ir krakmolą išplakite blenderiu. Baltymus išplakite iki putų. Atsargiai sumaišykite baltymus su varškės mase, ir gautą tešlą supilstykite į formeles. Viską dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 30-40 minučių. Pagamintus varškėtukus galite pabarstyti cukraus pudra arba apipilti uogiene.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.