Paprastieji grietiniečiai
Ingredientai: Margarinas - 250 gramai, Grietinė - 100 gramai, Miltai - 500 gramai, Žievelė - 1 vienetas, Kiaušinis - 0.5 vieneto, Cukrus - 100 gramai, Kmynai - 2 valgomieji šaukštai.
Visus ingredientus, išskyrus paviršiui apibarstyti skirtus priedus, šaltame kambaryje skubiai suminkykite. Tešlą palikite per naktį, jei nėra galimybės, tuomet nors porai valandų šaltame kambaryje. Po to ją iškočiokite 5 – 6 mm storio lakštais, stiklinėje išspauskite apskritus arba kitokios formos sausainėlius, jų paviršių patepkite kiaušiniu ir apibarstykite druska su trintais kmynais arba cukrumi ir kapotais riešutais, arba tik kristaliniu cukrumi . Sausainėlius kepkite 20 minučių karštoje krosnyje.