Paprastieji grietiniečiai

Ingredientai: Margarinas - 250 gramai, Grietinė - 100 gramai, Miltai - 500 gramai, Žievelė - 1 vienetas, Kiaušinis - 0.5 vieneto, Cukrus - 100 gramai, Kmynai - 2 valgomieji šaukštai.

Visus ingredientus, išskyrus paviršiui apibarstyti skirtus priedus, šaltame kambaryje skubiai suminkykite. Tešlą palikite per naktį, jei nėra galimybės, tuomet nors porai valandų šaltame kambaryje. Po to ją iškočiokite 5 – 6 mm storio lakštais, stiklinėje išspauskite apskritus arba kitokios formos sausainėlius, jų paviršių patepkite kiaušiniu ir apibarstykite druska su trintais kmynais arba cukrumi ir kapotais riešutais, arba tik kristaliniu cukrumi . Sausainėlius kepkite 20 minučių karštoje krosnyje.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.