Persikinis varškės pyragas
Ingredientai: Varškė - 200 gramai, Sviestas - 50 gramai, Cukrus - 80 gramai, Persikų arba abrikosų džemas - 150 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Citrinos žievelė - 1 vienetas, Miltai - 170 gramai, Malti riešutai - 20 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis .
Džemą pertriname per sietelį. Indelyje liks skystis, o sietelyje vaisių gabaliukai. Šiuos gabaliukus permaišome su nutarkuota citrinos žievele ir išsukame su sviestu. Dedame cukrų ir vėl išsukame. Tuomet į masę dedame pertrintą varškę, išsukame. Mušame po vieną kiaušinį ir gerai perplakame. Dedame miltus ir trintus riešutus (jų reikia, kad pyragas būtų puresnis, bet nebūtina). Išplakame iki vientisumo. Pyrago tešlą tolygiai iškrauname į riebalais pateptą kepimo indą ir ant viršaus sudedame suvarvintus persikus iš skardinės. Kepame 170°С, apie 50 min. Ištrauktą pyragą aptepame skysčiu nuo džemo (žiūrėkite pirmąjį žingsnį) sumaišytu su šaukštu citrinos sulčių ir pakaitintu.