Pigus ir paprastas šokoladinis keksas

Ingredientai: Miltai - 200 gramai, Cukrus - 200 gramai, Kakava - 30 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Obuolių actas - 5 mililitrai, Vanilės ekstraktas - 4 lašai, Aliejus - 120 mililitrai, Vanduo - 250 mililitrai.

Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Miltų mišinyje padarykite tris duobutes: į vieną pilkite actą, į antrą - vanilės ekstraktą, į trečią - aliejų. Ant viršaus pilkite šaltą vandenį. Labai gerai išmaišykite tešlą. Jeigu nepakankamai išmaišysite, tai keksas bus birus, jį bus sudėtinga dailiai supjaustyti. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą keksą apiberkite cukraus pudra, papuoškite uogomis. Keksą galite kepti su šokolado gabaliukais, riešutais, uogomis.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.