Pigus ir paprastas šokoladinis keksas
Ingredientai: Miltai - 200 gramai, Cukrus - 200 gramai, Kakava - 30 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Obuolių actas - 5 mililitrai, Vanilės ekstraktas - 4 lašai, Aliejus - 120 mililitrai, Vanduo - 250 mililitrai.
Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Miltų mišinyje padarykite tris duobutes: į vieną pilkite actą, į antrą - vanilės ekstraktą, į trečią - aliejų. Ant viršaus pilkite šaltą vandenį. Labai gerai išmaišykite tešlą. Jeigu nepakankamai išmaišysite, tai keksas bus birus, jį bus sudėtinga dailiai supjaustyti. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą keksą apiberkite cukraus pudra, papuoškite uogomis. Keksą galite kepti su šokolado gabaliukais, riešutais, uogomis.