Pikantiškos salotos „Tulpė“

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Fermentinis sūris - 100 gramai, Majonezas - 4 valgomieji šaukštai, Vyšniniai pomidorai - 15 vienetai, Česnakas - 3 skiltelės, Krapai ar petražolės - 1 pundelis, Svogūnų laiškai - 5 vienetai.

Ruošiame pikantiškas salotas: kietai virtus kiaušinius sutarkuojame, sumaišome su tarkuotu sūriu, jeigu mėgstate aštriau, tai galite įberti pipirų, paskaniname kapotais krapais ar petražolėmis (jeigu turite), įspaudžiame česnako ir sumaišome su majonezu. Pomidorus įpjauname (per pusę ir dar per pusę, lyg dalintumėte į keturias dalis, bet iki galo nepjaukite), atsargiai išpjauname likusią kietąją kotelio dalį ir mažu šaukšteliu ar peilio galiuku išskobiame sėklas. Pomidorus įkemšame pikantiškomis salotomis. Dedame į lėkštę ir pridedame svogūnus - tulpių kotelius. Vietoj svogūnų galima naudoti krapų ar petražolių kotus, plonai atpjautus salierų kotelius. Pomidorus galima įkimšti ir kitokiomis, smulkiai pjaustytomis, nebiriomis salotomis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.