Pupelių sriubos receptas
Ingredientai: Jautiena/kiauliena - 0.5 kilogramo, Pupelės - 200 gramai, Kopūstai - 200 gramai, Bulvės - 700 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnai - 200 gramai, Pomidorų pasta - 4 valgomieji šaukštai.
Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir keletą valandų pamirkykite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, virkite apie valandą. Sudėkite į tą patį puodą pupeles, virkite dar apie 40 minučių. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, kopūstus, virkite apie 10 minučių. Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, įdėkite pomidorų pastos, troškinkite 5 minutes. Sudėkite į puodą su sriuba ir virkite, kol bulvės suminkštės.