Pupelių sriubos receptas

Ingredientai: Jautiena/kiauliena - 0.5 kilogramo, Pupelės - 200 gramai, Kopūstai - 200 gramai, Bulvės - 700 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnai - 200 gramai, Pomidorų pasta - 4 valgomieji šaukštai.

Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir keletą valandų pamirkykite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, virkite apie valandą. Sudėkite į tą patį puodą pupeles, virkite dar apie 40 minučių. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, kopūstus, virkite apie 10 minučių. Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, įdėkite pomidorų pastos, troškinkite 5 minutes. Sudėkite į puodą su sriuba ir virkite, kol bulvės suminkštės.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.