Pupelių sriubos receptas

Ingredientai: Jautiena/kiauliena - 0.5 kilogramo, Pupelės - 200 gramai, Kopūstai - 200 gramai, Bulvės - 700 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnai - 200 gramai, Pomidorų pasta - 4 valgomieji šaukštai.

Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir keletą valandų pamirkykite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, virkite apie valandą. Sudėkite į tą patį puodą pupeles, virkite dar apie 40 minučių. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, kopūstus, virkite apie 10 minučių. Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, įdėkite pomidorų pastos, troškinkite 5 minutes. Sudėkite į puodą su sriuba ir virkite, kol bulvės suminkštės.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.