Pyragaičiai „Bulvytės“

Pyragaičiai „Bulvytės“ algus | Shutterstock.com

Labai paprastai paruošiami pyragaičiai ir tikrai nostalgiškas skonis!

Jums reikės:

  • 800 g paprastų sausainių;
  • 200 g sviesto;
  • 1 skardinės kondensuoto pieno;
  • 5 šaukštų karčios, tikros kakavos;
  • kakavos suformuotiems pyragaičiams apibarstyti.

Gaminimas:

  1. Sausainius permalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Vietoje sausainių galima naudoti biskvito ar kitokio kepinio trupinius.
  2. Kondensuotą pieną išplakite su kambario temperatūros sviestu, sudėkite kakavą.
  3. Jeigu norite ir jeigu sausainių nevalgys vaikai, galite įpilti porą šaukštų raudonojo vyno ar šaukštelį konjako.
  4. Į masę suberkite sausainių trupinius ir labai gerai išmaišykite, suminkykite.
  5. Masę galite pagerinti įmaišę smulkintų riešutų, šokolado gabaliukų.
  6. Suformuokite bulvytes, apiberkite kakava, papuoškite riešutais ar sviestinio kremo lašeliais ir 5-6 val. šaldykite šaldytuve.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.