Pyragaičiai „Bulvytės“
algus | Shutterstock.com
Labai paprastai paruošiami pyragaičiai ir tikrai nostalgiškas skonis!
Jums reikės:
- 800 g paprastų sausainių;
- 200 g sviesto;
- 1 skardinės kondensuoto pieno;
- 5 šaukštų karčios, tikros kakavos;
- kakavos suformuotiems pyragaičiams apibarstyti.
Gaminimas:
- Sausainius permalkite mėsmale arba sutrinkite maisto smulkintuvu. Vietoje sausainių galima naudoti biskvito ar kitokio kepinio trupinius.
- Kondensuotą pieną išplakite su kambario temperatūros sviestu, sudėkite kakavą.
- Jeigu norite ir jeigu sausainių nevalgys vaikai, galite įpilti porą šaukštų raudonojo vyno ar šaukštelį konjako.
- Į masę suberkite sausainių trupinius ir labai gerai išmaišykite, suminkykite.
- Masę galite pagerinti įmaišę smulkintų riešutų, šokolado gabaliukų.
- Suformuokite bulvytes, apiberkite kakava, papuoškite riešutais ar sviestinio kremo lašeliais ir 5-6 val. šaldykite šaldytuve.