Pyragas su aguonomis ir šokoladu

Ingredientai: Medus - 300 mililitrai, Aguonos - 1 stiklinė, Miltai - 400 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Rudasis cukrus - 0.3 stiklinės, Vanduo - 0.3 stiklinės, Šokoladas - 50 gramai.

Pakaitinkite beveik visą medų su cukrumi ir sviestu, suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą. Užpilkite viską verdančiu vandeniu ir sudėkite aguonas. Sudėkite likusį medų, iškočiokite tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Papuoškite tirpintu arba tarkuotu šokoladu ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.