Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su mėsa ir moliūgais
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2024-09-23
Alzbeta Ivancenkova | Shutterstock.com
Paprastai paruošiami pyragėliai, kurie puikiai derės su sultiniu.
Jums reikės:
- 500 g sluoksniuotos šaldytos bemielės tešlos;
- 350 g mėgstamo faršo;
- 1 svogūno;
- 150 g moliūgo;
- pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus kepimui;
- 1 kiaušinio pyragėlių aptepimui;
- trupučio sezamų sėklų pabarstymui (nebūtina).
Gaminimas:
- Svogūną smulkiai supjaustykite apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos.
- Dėkite faršą, apkepkite.
- Dėkite burokine tarka sutarkuotą ar mažais kubeliais supjaustytą moliūgą.
- Išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
- Tešlą atšildykite, kiekvieną lapelį padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką truputį pakočiokite.
- Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po šaukštą įdaro, kraštelius užspauskite.
- Aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
- Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai pagels. Kepti reikėtų apie 20 min.





