Rytietiškai marinuotas jautienos šašlykas

Ingredientai: Jautienos išpjova - 1.5 kilogramo, Sojos padažas - 0.5 stiklinės, Česnakas - 6 skiltelės, Tarkuotas imbieras - 1 valgomasis šaukštas, Rudasis cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Sezamų aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Ryžių actas - 1 valgomasis š.

Jautieną supjaustykite stambokais, pailgais gabaliukais. Česnaką labai smulkiai supjaustykite, įmaišykite tarkuotą imbierą, sojos padažą, ryžių actą, sezamų aliejų, suberkite rudąjį cukrų, pagardinkite čili. Gautą marinatą užpilkite ant mėsos ir gerai ištrinkite. Viską sudėkite į gilesnį indą arba į tvirtą maišelį. Mėsą marinuokite bent 4 valandas arba pernakt. Marinuotą mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite virš karštų žarijų. Ryškaus skonio šašlykai puikiai tinka su ryžiais, lengvomis salotomis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.