Ryžių ir morkų kotletai
Ingredientai: Česnakas - 2 skiltelės, Morkos - 2 vienetai, Virti kiaušiniai - 3 vienetai, Kiaušinis žalias - 1 vienetas, Ryžiai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Džiūvėsėliai - 1 valgomasis šaukštas.
Virtus kiaušinius ir morkas smulkiai sutarkuokite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite. Ryžius išvirkite, kad nebūtų birūs. Pagal skonį įdėkite prieskonių, česnako. Viską sumaišykite, įberkite žalumynų ir, jei norite, truputį tarkuoto parmezano. Dubenėlyje suplakite žalią kiaušinį. Drėgnomis rankomis iš ryžių masės formuojame kotletus, pavillgykite plakinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite.