Ryžių ir morkų kotletai

Ingredientai: Česnakas - 2 skiltelės, Morkos - 2 vienetai, Virti kiaušiniai - 3 vienetai, Kiaušinis žalias - 1 vienetas, Ryžiai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Džiūvėsėliai - 1 valgomasis šaukštas.

Virtus kiaušinius ir morkas smulkiai sutarkuokite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite. Ryžius išvirkite, kad nebūtų birūs. Pagal skonį įdėkite prieskonių, česnako. Viską sumaišykite, įberkite žalumynų ir, jei norite, truputį tarkuoto parmezano. Dubenėlyje suplakite žalią kiaušinį. Drėgnomis rankomis iš ryžių masės formuojame kotletus, pavillgykite plakinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.