Ryžių, vištienos ir žaliųjų žirnelių troškinys (risotto)
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-06-25
StockphotoVideo | Shutterstock.com
Risotto, kuris lietuviškai vadinamas daugiaryžiu – itališkas patiekalas iš apvalių ryžių, lėtai verdamų sultinyje. Šis patiekalas ruošiamas su įvairiais priedais, pavyzdžiui, daugiau sotumo ir baltymų suteikiančia vištiena ir skonį paįvairinančiais žirneliais.
Jums reikės:
- 4 stiklinių vištienos sultinio;
- 2 stiklinių apvaliųjų ryžių;
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 1 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnelių;
- 1 svogūno;
- 1 - 2 skiltelių česnako;
- saujos tarkuotojo kietojo sūrio;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
- 1 šaukšto sviesto;
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
- Į keptuvę pilkite aliejaus ir dėkite sviesto.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite. Suberkite ryžius ir juos apkepinkite iki kol gražiai pagels.
- Dėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną, trumpai pakepkite.
- Įspauskite česnako, minutėlę pakepkite. Pagal skonį dėkite druskos, pipirų, kitų prieskonių.
- Užpilkite sultiniu.
- Palikite troškintis ir vis pamaišykite, pripilkite daugiau sultinio, jeigu viskas nugaravo. Ryžiams jau paminkštėjus įmaišykite žirnelius. Šitaip troškinkite iki kol ryžiai bus visai minkšti, o sultinys nugaruos.
- Jeigu sultinio liko per daug, padidinkite ugnį ir intensyviai maišant kaitinkite iki kol nugaruos perteklius.
- Tuomet į ryžius įmaišykite dosnią saują tarkuoto kietojo sūrio ir išmaišykite, kad išsilydytų.






