Salotos „Grybų karalius“
Ingredientai: Bulvės - 3 vienetai, Silpnai sūdyta silkė - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Morkos - 3 vienetai, Obuoliai - 2 vienetai, Majonezas - 300 gramai, Sūris - 100 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai.
Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite, atskirai stambiai sutarkuokite. Smulkiai sutarkuokite sūrį. Pašalinkite iš silkės ašakas, žuvį supjaustykite kubeliais. Sluoksniuokite grybo formos salotas, pertepkite sluoksnius majonezu: bulvės, silkė ir smulkinti svogūnai, kiaušiniai (2 baltymus palikite papuošimui), pusė morkų, stambiai tarkuoti obuoliai. Grybo kepurę papuoškite morkomis, apačią - tarkuotu sūriu, o kotą - baltymais. Iš krapų galima padaryti žolytę. Ypač gražiai atrodo grybas ant salotos lapo.