Salotos „Morkytės“
Ingredientai: Vištienos krūtinėlė - 300 gramai, Bulvės - 3 vienetai, Pievagrybiai - 300 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morkos - 5 vienetai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Majonezas - 300 gramai, Petražolės - 1 pundelis.
Išvirkite bulves ir morkas, stambiai sutarkuokite. Išvirkite kiaušinius, smulkiai sukapokite arba sutarkuokite. Išvirkite vištieną pasūdytame vandenyje, supjaustykite mažais gabaliukais. Susmulkinkite grybus ir svogūnus, apkepkite. Formuokite 5-6 morkytes, sluoksniuokite salotas: bulvės, grybai su svogūnais, vištiena ir kiaušiniai. Kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Atsargiai ant viršaus sudėkite morkas, papuoškite petražolėmis.