Salotos „Pinti batukai“
Ingredientai: Bulvės - 4 vienetai, Lydytas sūris riekelėmis - 1 pakelis, Rauginti agurkai - 2 vienetai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Virta jautiena - 200 gramai, Actas - 0.25 stiklinės, Vanduo - 0.25 stiklinės, Svogūnas - 1 vienetas, Majonezas - 200 gramai.
Sumaišykite actą, vandenį ir truputį cukraus, pamirkykite šiame mišinyje pjaustytą svogūną 20 minučių. Agurkus ir jautieną supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkitem nulupkite, supjaustykite, sumaišykite su nuspaustu svogūnu, agurkais, jautiena ir majonezu. Bulves išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, stambiai sutarkuokite, iš šios masės formuokite batukus. Supjaustykite juostelėmis sūrį ir "apipinkite" batukus. Sudėkite įdarą, papuoškite žalumynais.