Sausainiai su taukais
Ingredientai: Miltai - 250 gramų, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Taukai - 100 gramų, Druska - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kokosų drožlės - 20 gramų, Pienas - 70 mililitrų.
Šaltus taukus ištrinkite su 200 g persijotų miltų (į juos prieš tai įmaišykite kepimo miltelius). Tuomet suberkite 100 g cukraus, druską, vanilinį cukrų, kokoso drožles (galima pakeisti smulkintais riešutais). Išmaišykite. Į sausokus trupinius pilkite šaltą pieną, maišykite ir palaipsniui suberkite likusius 50 g miltų iki kol tešla bus vienalytė. Tešlą įdėkite į maišelį ar įsukite į maistinę plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm plonumo lakštą, supjaustykite norima forma. Suformuotus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, galite apiberti cukrumi (arba po kepimo galite apiberti cukraus pudra). Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki kol bus auksinės spalvos. Pavyksta labai trapūs ir skanūs sausainiai, kurių skonis nepasikeičia net ilgėliau pastovėjus. Šis receptas puikiai žinomas vyresnės kartos žmonėms, ypač gyvenusiems kaime.