Šokoladinis pudingas su riešutais
Ingredientai: Miltai - 75 gramai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Sviestas - 200 gramai, Riešutai - 150 gramai, Džiūvėsėliai - 250 gramai, Šokoladas - 250 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukraus pudra - 100 gramai.
Persijokite miltus ir kepimo miltelius, sviestą stambiai sutarkuokite. Riešutus sumalkite ir sumaišykite su maltais džiūvėsėliais ir tarkuotu šokoladu. Trynius išsukite su cukraus pudra, sumaišykite su išplaktais baltymais. Į sviestą suberkite sausų produktų mišinį, išmaišykite, supilkite kiaušinių masę ir taip pat gerai išmaišykite. Ištepkite sviestu karščiui atsparią formą, sukrėskite į ją masę, palyginkite, pridenkite folija ir kepimo popieriumi, apriškite. Įstatykite į didesnį puodą, pripilkite tiek vandens, kad apsemtų daugiau nei pusę, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 2 val.