Šokoladinis pyragas su obuoliais

Ingredientai: Juodo šokolado - 100 gramai, Sviestas - 100 gramai, Cukrus - 200 gramai, Vanduo - 200 mililitrai, Miltai - 400 gramai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kiaušiniai - 3 vienetai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Obuoliai - 5 vienetai, C.

Ištrinkite sviestą ir į jį toliau trindami dalimis suberkite cukrų. Įmaišykite išplaktus kiaušinius, ištirpintą šokoladą. Atskirai išsijokite miltus, sodą. Į tešlą dalimis įmaišykite miltus ir vandenį. Dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir pusę cukraus. Masę paskleiskite ant tortinės kepimo formos dugno, tada sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius ratukais taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių. Obuolius pabarstykite likusiu cukrumi, cinamonu ir užpylę tešla iškepkite 180 laipsnių orkaitėje. Patiekite pyragą obuoliais į viršų.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.