Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu
alex_gor | Shutterstock.com
Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai. Juos galima paįvairinti į tešlą įtarkavus citrinos ar apelsino žievelės, įbėrus šokolado gabaliukų. Taip pat galima šokoladu glaistyti jau iškepusius, atvėsusius sausainius.
Jums reikės:
- 230 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 60 g cukraus pudros;
- 40 g krakmolo;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Gaminimas:
- Minkštą, kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki purumo, tuomet suberkite vanilinį cukrų, krakmolą ir maždaug pusę stiklinės miltų. Išplakite.
- Berkite likusius miltus ir tešlą išsukite šaukštu. Tešla gaunasi minkšta.
- Ją sudėkite į konditerinį maišelį ar švirkštą su žvaigždutės antgaliu.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius, aukštus sausainius - kepant jie šiek tiek išskys į šonus, pažemės. Tarp sausainių palikite 2 cm tarpus.
- Suformuotus sausainius rekomenduojama valandą palaikyti šaldytuve, tuomet jų forma bus gražesnė, jie bus dar trapesni, tačiau tai nebūtina.
- Sausainius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol sausainiai taps auksinės spalvos.
-
Atvėsinkite ir ragaukite.