Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu

Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu alex_gor | Shutterstock.com

Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai. Juos galima paįvairinti į tešlą įtarkavus citrinos ar apelsino žievelės, įbėrus šokolado gabaliukų. Taip pat galima šokoladu glaistyti jau iškepusius, atvėsusius sausainius.

Jums reikės:

  • 230 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 60 g cukraus pudros;
  • 40 g krakmolo;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Gaminimas:

  1. Minkštą, kambario temperatūros sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki purumo, tuomet suberkite vanilinį cukrų, krakmolą ir maždaug pusę stiklinės miltų. Išplakite.
  2. Berkite likusius miltus ir tešlą išsukite šaukštu. Tešla gaunasi minkšta.
  3. Ją sudėkite į konditerinį maišelį ar švirkštą su žvaigždutės antgaliu.
  4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius, aukštus sausainius - kepant jie šiek tiek išskys į šonus, pažemės. Tarp sausainių palikite 2 cm tarpus.
  5. Suformuotus sausainius rekomenduojama valandą palaikyti šaldytuve, tuomet jų forma bus gražesnė, jie bus dar trapesni, tačiau tai nebūtina.
  6. Sausainius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol sausainiai taps auksinės spalvos.
  7. Atvėsinkite ir ragaukite.
     

Susiję straipsniai

Paprasti sviestiniai sausainiai

Trapius ir burnoje tirpstančius sviestinius sausainius iškepti tikrai labai paprasta - kviečiame pabandyti ir paragauti!

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Nuostabūs ir paprasti kokosiniai sausainiai

Kokosiniai „macaroonsais“ dar vadinami sausainiai tikrai patiks visiems saldumynų mylėtojams.