Troškinta jautiena su morkomis
Ingredientai: Jautiena - 700 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Lauro lapai - 3 vienetai.
Supjaustykite mėsą gabaliukais, sudėkite į puodą ar troškintuvą ir užpilkite vandeniu taip, kad dengtų maždaug 1,5 cm. Pabarstykite druska, pipirais, įmeskite porą lauro lapų. Virkite 30-40 minučių, kol skysčio beveik nebeliks. Likutį perpilkite į puodelį, lauro lapus išimkite. Įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite nuskustą ir supjaustytą morką, patroškinkite 5-7 minutes. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, troškinkite 5 minutes, įpilkite stiklinę arba pusantros vandens (galite naudoti ir likusį skystį), įmeskite lauro lapelį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Paruošta mėsytė tiesiog tirpsta burnoje. Patiekite su mėgstamu garnyru.