Troškinta jautiena su morkomis

Ingredientai: Jautiena - 700 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Lauro lapai - 3 vienetai.

Supjaustykite mėsą gabaliukais, sudėkite į puodą ar troškintuvą ir užpilkite vandeniu taip, kad dengtų maždaug 1,5 cm. Pabarstykite druska, pipirais, įmeskite porą lauro lapų. Virkite 30-40 minučių, kol skysčio beveik nebeliks. Likutį perpilkite į puodelį, lauro lapus išimkite. Įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite nuskustą ir supjaustytą morką, patroškinkite 5-7 minutes. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, troškinkite 5 minutes, įpilkite stiklinę arba pusantros vandens (galite naudoti ir likusį skystį), įmeskite lauro lapelį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 1-1,5 valandos. Paruošta mėsytė tiesiog tirpsta burnoje. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.