Užkandėlė „Trys banginiai“
Ingredientai: Dideli baklažanai - 3 vienetai, Vištienos krūtinėlė - 400 gramai, Morka - 1 vienetas, Pomidoras - 1 vienetas, Ryžiai - 0.5 stiklinės, Česnakas - 2 skiltelės, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Baklažanus nuplaukite, nupjaukite „uodegytes“, perpjaukite išilgai, pamirkykite pasūdytame vandenyje 5-10 minučių, apsausinkite, patepkite aliejumi ir iškepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Paruoškite įdarą: supjaustykite vištieną gabaliukais, apkepkite su svogūnu, tarkuota morka ir pomidoru, troškinkite, kol mėsytė bus paruošta. Sumaišykite vištieną ir daržoves su ryžiais ir keptų baklažanų minkštimu, įdėkite druskos, smulkinto česnako. Įdarykite baklažanus, papuoškite žalumynais.