Varškėčiai su abrikosais ir datulėmis

Ingredientai: Varškė - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Džiovinti abrikosai - 7 vienetai, Datulės - 7 vienetai, Aliejus (kepimui) - 3 valgomieji šaukštai.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir cukrumi. Suberkite miltus ir išmaišykite. Sudėkite smulkintus abrikosus ir datules. Vėl išmaišykite. Formuokite varškėčius ir kiekvieną pusę apkepinkite įkaitintame aliejuje po penkias minutes. Varškėčiai gan saldūs ir pakankamai ryškaus skonio, tad papildomai pakaks tik šaukštelio grietinės ar jogurto be priedų. Varškėčius patiekite su juoda arbata.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.