Varškėčiai su abrikosais ir datulėmis
Ingredientai: Varškė - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Džiovinti abrikosai - 7 vienetai, Datulės - 7 vienetai, Aliejus (kepimui) - 3 valgomieji šaukštai.
Varškę ištrinkite su kiaušiniu, druska ir cukrumi. Suberkite miltus ir išmaišykite. Sudėkite smulkintus abrikosus ir datules. Vėl išmaišykite. Formuokite varškėčius ir kiekvieną pusę apkepinkite įkaitintame aliejuje po penkias minutes. Varškėčiai gan saldūs ir pakankamai ryškaus skonio, tad papildomai pakaks tik šaukštelio grietinės ar jogurto be priedų. Varškėčius patiekite su juoda arbata.