Varškės apkepas su obuoliais

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Varškė - 500 gramai, Cukrus - 7 valgomieji šaukštai, Manų kruopos - 75 gramai, Citrina - 1 vienetas, Razinos - 75 gramai, Obuoliai - 500 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite pusę cukraus. Įpilkite 1 citrinos sultis, įberkite tarkuotos žievelės ir razinų. Palikite valandai. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius pertrinkite su varške, suberkite manus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi iki putų, atsargiai įmaišykite į varškę. Atidėkite trečdalį obuolių papuošimui. Likusius sumaišykite su varške ir sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, papuoškite likusiais obuoliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 35-40 minučių. Patiekite su grietine arba plakta grietinėle.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.