Varškės ir slyvų pyragas
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-05-26
Elena Zajchikova | Shutterstock.com
Labai skanus varškės ir slyvų pyragas: trapus tešlos krepšelis, burnoje tirpstantis varškės įdaras ir malonios rūgštelės pridedančios slyvos. Gardumėlis!
Slyvas, žinoma, galite pakeisti bet kokiais kitais kaulavaisiais, pavyzdžiui, persikais, abrikosais, nektarinais. Jas galima pakeisti ir kitomis uogomis, plonai pjaustytais obuoliais, kriaušėmis, rabarbarais.
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g miltų;
- 100 g sviesto;
- 1 trynio;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 - 2 šaukštų vandens;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 300 g varškės;
- 1 kiaušinio
- 2 - 3 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukšto manų;
- 6 - 8 slyvų;
- 1 šaukšto cukraus;
- žiupsnelio cinamono (nebūtina).
Gaminimas:
- Tešlos paruošimas. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite šaltą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupiniai.
- Įleiskite trynį, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą. Jei tešla nesukimba, įpilkite dar šiek tiek vandens.
- Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
- Įdaro paruošimas. Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir manais.
- Pyrago suformavimas ir kepimas. Tešlą iškočiokite ir įklokite į sviestu pateptą pyrago formą. Subadykite šakute.
- Sudėkite varškės įdarą.
- Riekelėmis pjaustytas slyvas sudėkite ant varškės įdaro, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. iki kol varškės įdaras sutvirtės.





