Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-06
Chatham172 | Shutterstock.com
Labai greitai paruošiamas, tačiau išskirtinai aromatingas, karamele kvepiantis, drėgnas ir minkštas obuolių pyragas su kondensuotu pienu.
Obuolių pyragui su kondensuotu pienu jums reikės:
- 3 - 4 didesnių obuolių (geriau rūgštesnių);
- 1 skardinės (apie 400 g) saldinto kondensuoto pieno;
- 3 kiaušinių;
- 150 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 100 g sviesto (truputį palikite formai aptepti);
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: pyragą galima pagardinti cinamonu.
Gaminimas:
- Ištirpinkite sviestą ir atidėkite, kad kiek atvėstų.
- Kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Įmaišykite kiek atvėsusį tirpintą sviestą.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cinamonu (jei naudojate jį). Įsijokite į kiaušinių plakinį.
- Sumaišykite vienalytę, tirštą tešlą.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.
- Kepimo formą ištepkite sviestu arba įklokite kepimo popierių. Supilkite tešlą, sudėkite obuolius.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 40 min., kol viršus taps auksinis, patikrinkite dantų krapštuku.







