Varškės tešlos bandelės su dešrele

Varškės tešlos bandelės su dešrele Giftdoa25 | Shutterstock.com

Puri ir labai greitai paruošiama varškės tešla puikiai tiks bandelėms su dešrele. Su tokia tešla iškeptos bandelės turės daugiau baltymų, bus maistingesnės, tad puikiai tiks užkandžiui ar prietums, kaip priedas prie sultinio ar salotų.

Jums reikės

  • 200-250 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 200 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 2 šaukštelių cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 8-10 dešrelių;
  • 1 kiaušinio aptepimui.

Gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, lydytu sviestu, grietine, cukrumi ir druska.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į varškės masę.
  3. Minkykite kol susidarys minkšta, nelipni tešla. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės, drėgnumo, kiaušinio dydžio.
  4. Suminkytą tešlą dėkite į maišelį ar maistinę plėvelę ir atdidėkite bent 15 min.
  5. Tešlą iškočiokite į pusės piršto storio lakštą ir supjaustykite juostelėmis.
  6. Dešreles perpjaukite pusiau arba į tris dalis ir jas apsukite varškės tešla.
  7. Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol apskrus.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.