Varškės tešlos bandelės su dešrele
Giftdoa25 | Shutterstock.com
Puri ir labai greitai paruošiama varškės tešla puikiai tiks bandelėms su dešrele. Su tokia tešla iškeptos bandelės turės daugiau baltymų, bus maistingesnės, tad puikiai tiks užkandžiui ar prietums, kaip priedas prie sultinio ar salotų.
Jums reikės
- 200-250 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų grietinės;
- 1 šaukšto sviesto;
- 2 šaukštelių cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 8-10 dešrelių;
- 1 kiaušinio aptepimui.
Gaminimas:
- Varškę ištrinkite su kiaušiniu, lydytu sviestu, grietine, cukrumi ir druska.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į varškės masę.
- Minkykite kol susidarys minkšta, nelipni tešla. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės, drėgnumo, kiaušinio dydžio.
- Suminkytą tešlą dėkite į maišelį ar maistinę plėvelę ir atdidėkite bent 15 min.
- Tešlą iškočiokite į pusės piršto storio lakštą ir supjaustykite juostelėmis.
- Dešreles perpjaukite pusiau arba į tris dalis ir jas apsukite varškės tešla.
- Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. iki kol apskrus.