Virtų kopūstų salotos
Ingredientai: Kopūstai - 500 gramai, Agurkas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Graikiniai riešutai - 0.5 stiklinės, Česnakas - 1 skiltelė.
Morką išvirkite, nulupkite ir supjaustykite. Kopūstą suplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangtį ir užvirinkite. Susmulkinkite riešutus, česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite, sumaišykite su riešutais ir pertrinkite. Virtus kopūstus nuspauskite, sudėkite į gilią lėkštę, apibarstykite riešutais ir pertrinkite grūstuve. Agurką supjaustykite šiaudeliais, įmaišykite į masę, pagal skonį užpilkite sojų padažo, pabarstykite pipirais, papuoškite virta morka.