Vištienos kotletai su varške ir sūriu
Tatiana Vorona | Shutterstock.com
Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai. Juos galima patiekti su ryžiais ar bulvių koše. Prie jų puikiai tiks ryškesnio skonio salotos, pavyzdžiui, aštrumo turinčios morkų salotos su česnaku.
4-5 porcijoms Jums reikės:
- ~ 1 kg vištienos faršo;
- 200 g varškės;
- 150 g fermentinio arba puskiečio sūrio;
- 2 šaukštų grietinės;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinio;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus skardai patepti.
Gaminimas:
- Faršą sumaišykite su varške, įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinį, sudėkite labai smulkiai supjaustytą arba permaltą svogūną, sutarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais, kitais prieskoniais.
- Papildomai galima įmaišyti smulkiai sukapotų žalumynų.
- Kotletus sudėkite į vos riebalais pateptą skardą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
- Kepimo viduryje kotletus apverskite. Galite kepti ir keptuvėje su trupučiu įkaitintų riebalų.