Vištų sparneliai medaus - sojų padaže

Ingredientai: Vištų sparneliai - 1 kilogramas, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Sojų padažas - 4 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Aštrus čili padažas („Tabasco“ ar pan.) - 1 arbatinis šaukštelis, Pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas, .

Skystą medų sumaišykite su sojų padažu, pilkite aliejų, „Tabasco“ padažą, pomidorų pastą ir gerai išplakite. Sparnelius ištrinkite druska, pipirais, sudėkite į pasiruoštą padažą. Marinuokite šaldytuve, bent 2 valandas. Galima palaikyti ir pernakt. Skardą patepkite aliejumi, sudėkite sparnelius. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Žinoma, galima kepti ir virš žarijų. Šiek tiek aštrūs ir labai skanūs sparneliai.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.