Ypač paprastas ir greitas kefyro keksas su uogiene
Ingredientai: Raudonųjų serbentų uogienė - 1 stiklinė, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Kefyras - 1 stiklinė, Cukrus - 60 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 2.5 stiklinės, Sviestas - 10 gramų.
Serbentų uogienę (arba kitokią) uogienę sumaišykite su soda. Turėtų suputoti. Po 5 min. įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, miltus (pasilikite šaukštą formai pabarstyti), cukrų (galite berti daugiau cukraus, jeigu uogienė rūgštoka arba jeigu mėgstate saldesnius kepinius). Viską labai gerai išplakite. Formą ištepkite sviestu, apiberkite miltais. Supilkite tešlą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra. Ypač greitai paruošiamas keksas, kurį galima kepti su įvairiomis uogienėmis, išgaunant vis kitokį skonį ir tešlos spalvą.