Adžaruli chačapuri (gruziniškas pyragas)
Ingredientai: Miltai - 500 gramai, Pienas (arba vanduo) - 1 stiklinė, Sausos mielės - 6 gramai, Sviestas - 100 gramai, Druska, cukrus - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 5 vienetai, Sulugunis (gruziniškas sūris) - 500 gramai.
Miltus persijojame, pridedame mielių, druskos, cukraus. Pusę sviesto išlydome ir su pienu arba vandeniu supilame į tešlą. Suminkome tešlos gumulą, pridengiame rankšluostuku ir dedame į šiltą vietą 30 min. Vėliau perminkome ir paliekame šiltoje vietoje dar 30 min. Tešla turi gražiai pakilti. Tešlą dalijame į 5 dalis. Iš kiekvieno gabalo iškočiojame piršto storumo paplotį. Sulugunį (galima pakeisti kitokiu sūriu, panašų skonį išgausite lygiom dalim sumaišę fermentinį ir fetos sūrį) sutarkuojame arba smulkiai supjaustome. Kiekį padaliname 5 tešlos papločiams. Iš papločių su sūriu suformuojame laivelius. Chačapuri dedame ant riebalais pateptos skardos ir šauname į orkaitę, kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet išimame, patepamte sviestu ir po gabaliuką sviesto dedame į centrą. Į centrą atsargiai įkeliame kiaušinių trynius - po vieną į kiekvieną pyragą. Gruzinai dažniausiai naudoja tik trynius, tačiau galite krauti ir visą kiaušinį. Grąžinkite į orkaitę ir dar pakepinkite iki kol kiaušinis apkeps, tačiau trynys paprastai paliekamas skystas. Adžaruli chačapuri tikrai sotus pyragas, tad vieno pakaks dviems žmonėms. Dažnai patiekiama uždėjus po gabaliuką sviesto ant karšto pyrago viršaus.