Apelsininis pyragas
Ingredientai: Apelsinas - 1 vienetas, Miltai - 0.5 stiklinės, Cukrus - 0.75 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Vanilės ekstraktas - 2 lašai.
Apelsiną kruopščiai nuplaukite, patartina net pamirkyti acto tirpale ir vėliau keletą kartų nuplauti tekančiu vandeniu. Labai švariai nuplautą apelsiną dėkite į nedidelį puodą su vandeniu, apelsino nereikia lupti, jis turi būti apsemtas. Kaitinkite iki kol užvirs ir virkite dar 5 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies, nupilkite vandenį ir palikite apelsiną truputį pravėsti. Pravėsusį, neluptą apelsiną perpjaukite į keletą dalių ir jas sutrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės, plakti reikėtų ilgokai, apie 10 min. Tuomet į plakinį įsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite vanilinį cukrų ar įlašinkite vanilės esencijos. Galiausiai įmaišykite apelsininę tyrę. Dar kartą gerai permaišykite. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Iškeptą pyragą galima apiberti cukraus pudra, apglaistyti šokoladu, į tešlą taip pat galima įmaišyti razinų.