Apverstas pyragas su obuoliais ir braškėmis

Ingredientai: Miltai - 250 gramų, Sviestas - 170 gramų, Cukraus pudra - 50 gramų, Druska - 1 žiupsnelis, Sviestas - 50 gramų, Cukrus - 125 gramai, Vanduo - 2 valgomieji šaukštai, Braškės - 1 sauja, Obuoliai - 4 vienetai.

Šaltą sviestą ištrinkite su cukraus pudra, miltais, druska. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą. Nesvylančiame prikaistuvyje kaitinkite įdarui skirtą sviestą, vandenį, cukrų iki kol cukrus ištirps. Tuomet ugnį padidinkite ir nemaišant pakaitinkite iki rusvumo. Gautą karamelę supilkite į kepimo formą. Ant karamelės išdėliokite braškių ir obuolių gabaliukus. Tešlą iškočiokite, uždėkite ant vaisių ir šiek tiek palenkite kraštelius. Kraštelius reikia įlenkti vidun, taip, kad tešla apgobtų karamelę su vaisiais. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Pyragui iškepus palaukite 5 min., tuomet prie formos prispauskite lėkštę ir apverskite pyragą. Pyragą labai skanu tiekti su ledais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.