Avižiniai sausainukai vaikams

Ingredientai: Sviestas - 100 mililitrai, Avižiniai dribsniai - 250 gramai, Cukrus - 80 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukirus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska - 1 žiupsnelis.

Miltus, cukrų, dribsnius ir druską sudėkite į dubenį, užpilkite ištirpintu sviestu ir gerai išmaišykite. Tada supilkite kiaušinio plakinį ir išmaišykite dar kartą. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir dėkite po arbatinį šaukštelį paruoštos tešlos, gražiai paskleiskite. Kepkite įkaitintoje vidutinio karštumo orkaitėje 8-11 min. Išimkite ir palaukite apie 10 minučių, kad atvėstų ir sukietėtų.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.