Balandėliai pomidorų padaže

Ingredientai: Faršas - 500 gramai, Ryžiai - 0.5 stiklinės, Kopūstas - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Konservuoti pomidorai - 1 skardinė, Sultinys - 1 stiklinė, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 4 valgomieji šaukštai.

Iš kopūsto gūžės reikia išpjausti kietąją dalį, o kopūstą apvirti vandenyje iki kol lapai paminkštės. Negražius lapus išmeskite, o gražius naudokite balandėliams. Įdarui skirtus ryžius biriai išvirkite. Vieną svogūną smulkiai supjaustykite ir akepinkite truputyje aliejaus (nebūtina). Sumaišykite ryžius, svogūną ir faršą. Susukite balandėlius, juos trumai apkepkite su trupučiu aliejaus ir dėkite į puodą. Likusį svogūną smulkiai supjaustykite, akepinkite, suverskite pomidorus, gardinkite druska, pipirais ir 10 min. troškinkite iki kol padažas sutirštės. Gautu padažu užpilkite balandėlius, taip pat pilkite sultinio (arba vandens) ir troškinkite 30-40 min. Balandėlius patiekite su virtomis bulvėmis, grietine.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.