Balandėliai vynuogių lapuose
Ingredientai: Vynuogų lapai - 40 vienetai, Jautiena - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Ryžiai - 50 gramai, Pomidorų padažas - 2 valgomieji šaukštai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Sultinys - 50 mililitrai.
Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. Padaryti faršą iš visų faršui skirtų produktų. Nusausintus lapus dėti šiurkščia puse į vidų, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lėkšte. Virti ant silpnos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti.