Balandėliai vynuogių lapuose

Ingredientai: Vynuogų lapai - 40 vienetai, Jautiena - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Ryžiai - 50 gramai, Pomidorų padažas - 2 valgomieji šaukštai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Sultinys - 50 mililitrai.

Vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. Padaryti faršą iš visų faršui skirtų produktų. Nusausintus lapus dėti šiurkščia puse į vidų, nupjauti kotelius. Dėti graikinio riešuto dydžio faršo gabaliuką ant lapo ir susukti. Kaulus nuo antrekoto sudėti į puodą, taip pat jeigu yra suplyšę lapai, jais iškloti puodo dugną. Balandėlius dėlioti vieną prie kito. Įpilti vandens tiek, kad apsemtų balandėlius, prispausti lėkšte. Virti ant silpnos ugnies apie valandą. Balandėliai skaniausi šilti, bet ne karšti.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.