Bešamelio padažas su sūriu

Bešamelio padažas su sūriu olepeshkina | Shutterstock.com

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas. Prancūzijos virtuvėje dažniausiai naudojamas griujerio arba parmezano sūris ir gautas padažas įprastai tiekiamas prie žuvies patiekalų. Amerikoje bešamelio padažas pagardinamas čederio sūriu ir naudojamas kaip padažas makaronams.

Jums reikės:

  • 500 ml pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g miltų;
  • 100 g sūrio;
  • pagal skonį druskos, pipirų ir malto muskato riešuto.

Gaminimo eiga:

  1. Pieną pašildykite puode, nereikia užvirinti, svarbu, kad pienas būtų šiltas.
  2. Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus.
  3. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite šluotele ar mentele iki kol masė bus vientisa, auksinės spalvos. Sviesto ir miltų mišinį reikėtų kepinti apie 1-2 min.
  4. Į mišinį dalimis, nuolat maišydami šluotele supilkite šiltą pieną.
  5. Toliau maišydami virkite padažą ant nedidelės ugnies, kol padažas pradės tirštėti. Virti reikės apie 4-5 min. Šis padažas tirštinamas pora minučių trumpiau nei klasikinis bešamelis, nes jis dar kiek sutirštės pridėjus sūrio.
  6. Į puodą berkite tarkuotą sūrį ir nuolat maišykite iki kol sūris visiškai ištirps.
  7. Padažą pagardinkite druska, pipirais, maltu muskatu.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!