Blynai su cinamonu, obuoliais ir klevų sirupu

Ingredientai: Miltai - 230 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Rudojo cukraus - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Cinamonas - 2 arbatiniai šaukšteliai, Pienas - 300 mililitrai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 4 valgomieji ša.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 1 šaukštelį cinamono, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą rudojo cukraus. Pieną išplakite su kiaušiniu, supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai 20-30 min. pastovėti (į šaldytuvą statyti nereikia). Galiausiai į tešlą supilkite 2 šaukštus lydyto, pravėsusio sviesto. Iš šios tešlos iškepkite gan storus blynukus. Juos porcijomis sudėkite į lėkštes. Obuolius (geriau naudoti rūgštesnius) nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Keptuvėje išlydykite likusius 2 šaukštus sviesto, suberkite likusius 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį cinamono. Sudėkite obuolių skilteles ir jas patroškinkite apie 10 min. iki kol suminkštės. Karamelizuotus obuolius sudėkite ant blynų, apliekite klevų sirupu. Intensyvaus skonio, labai kvapnūs blynai, kurie puikiai tiks ypatingiems pusryčiams!

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Skelbimai

7,00 €
36 | 8 | S
3,50 €
116 | 5 - 6 m.
10,00 €