Blynai su cinamonu, obuoliais ir klevų sirupu

Ingredientai: Miltai - 230 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Rudojo cukraus - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Cinamonas - 2 arbatiniai šaukšteliai, Pienas - 300 mililitrai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 4 valgomieji ša.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 1 šaukštelį cinamono, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą rudojo cukraus. Pieną išplakite su kiaušiniu, supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai 20-30 min. pastovėti (į šaldytuvą statyti nereikia). Galiausiai į tešlą supilkite 2 šaukštus lydyto, pravėsusio sviesto. Iš šios tešlos iškepkite gan storus blynukus. Juos porcijomis sudėkite į lėkštes. Obuolius (geriau naudoti rūgštesnius) nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Keptuvėje išlydykite likusius 2 šaukštus sviesto, suberkite likusius 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį cinamono. Sudėkite obuolių skilteles ir jas patroškinkite apie 10 min. iki kol suminkštės. Karamelizuotus obuolius sudėkite ant blynų, apliekite klevų sirupu. Intensyvaus skonio, labai kvapnūs blynai, kurie puikiai tiks ypatingiems pusryčiams!

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

20,00 €
44 | 16 | L
25,00 €
12,00 €
122 | 6 - 7 m.
10,00 €