Bulvienė

Ingredientai: Bulvės - 0.5 kilogramo, Svogūnai - 2 vienetai, Grietinėlė - 150 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, daržovių sultinys - 400 mililitrai, Sviestas - 50 gramai.

Daržoves nuplaukite ir supjaustykite, apkepinkite svieste susmulkintus svogūnus. Sudėkite į puodą svogūnus, pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir pabarstykite prieskoniais. Virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Pertrinkite, pakaitinkite, dar įberkite prieskonių, supilkite grietinėlę ir vėl pakaitinkite, įmaišykite truputį perspausto česnako. Skanaus!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.