Bulviniai virtinukai

Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, tada sutrinkite puode, atvėsinkite ir suslėkite. Išimkite šaukštu ketvirtadalį masės (galite uždėti tiesiog ant viršaus). Duobutę užpildykite miltais ir bulvių krakmolu. Viską labai gerai išmaišykite. Supilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, vėl gerai išmaišykite. Padarykite "dešrelę", supjaustykite ją riekutėmis. Įspauskite jų viduriukus. Sudėkite dalį virtinukų į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į paviršių, pavirkite dar 1 minutę ir išgriebkite. Pakartokite su likusiais. Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu. Galima ir apkepti.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.