Bulviniai virtinukai
Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušinis - 1 vienetas.
Bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, tada sutrinkite puode, atvėsinkite ir suslėkite. Išimkite šaukštu ketvirtadalį masės (galite uždėti tiesiog ant viršaus). Duobutę užpildykite miltais ir bulvių krakmolu. Viską labai gerai išmaišykite. Supilkite išplaktą kiaušinį, įberkite druskos, vėl gerai išmaišykite. Padarykite "dešrelę", supjaustykite ją riekutėmis. Įspauskite jų viduriukus. Sudėkite dalį virtinukų į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į paviršių, pavirkite dar 1 minutę ir išgriebkite. Pakartokite su likusiais. Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu. Galima ir apkepti.