Bulvių švilpikai orkaitėje
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-31
Anastasia Kamysheva | Shutterstock.com
Nostalgiškas, skanus ir sotus patiekalas - bulvių švilpikai, kepti orkaitėje. Patiekite juos su grietine, sviestu, spirgučiais ar grybų padažu.
Bulvių švilpikams Jums reikės:
- 1 kg su lupena virtų, atvėsintų bulvių (galima išsivirti iš vakaro);
- 1 kiaušinio;
- 150-200 g miltų;
- 1 šaukšto tirpinto sviesto (į tešlą);
- pagal skonį druskos;
- 2 šaukštų tirpinto sviesto (aptepimui).
Bulvių švilpikų gaminimas:
- Virtas bulves nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Įmaišykite kiaušinį, šlakelį sviesto, druską ir palaipsniui dėkite miltus. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio, bulvių.
- Minkykite, kol tešla taps vientisa, vos vos limpanti. Nepadaukinkite miltų, nes švilpikai bus kieti.
- Ant miltuoto stalo suformuokite dešreles, jas paspauskite ir supjaustykite gabaliukais.
- Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite likusiu lydytu sviestu.
- Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kepimo viduryje apverskite ir taip pat patepkite sviestu.






