Burnoje tirpstantys kibinai

Burnoje tirpstantys kibinai AS Foodstudio | Shutterstock.com

Užtikrintai sakome, kad tai pats geriausias kibinų receptas! Trapi ir burnoje tirpstanti tešla bei minkštutėlis mėsos įdaras. Teliks išsivirti sultinio ir mėgautis. 

Jums reikės:

Tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 150 g sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g grietinės;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • žiupsnelio druskos. 

Įdarui:

  • 400 g kiaulienos;
  • 1 svogūno;
  • 100 ml kefyro;
  • žiupsnelio druskos, pipirų. 

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio. 

Patarimas: Įdarui galite naudoti įvairią mėsą, faršą, troškintas daržoves. Tradiciniai kibinai kepami su smulkiai pjaustyta aviena ir svogūnais, kartais mėsa permaišoma su kopūstais.

Gaminimas:

  1. Įdaro paruošimas. Įdarui skirtą mėsą ir svogūną smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite kefyru. Užpylus kefyru mėsa bus minkštesnė ir labai švelni, tačiau galite to ir nedaryti. 
  2. Mėsą palikite marinuotis šaldytuve ir ruoškite tešlą. 
  3. Tešlos paruošimas. Miltus suberkite į dubenį, ant jų sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupinėliai. 
  4. Tuomet kiaušinius paplakite su druska ir cukrumi, juos sumaišykite su grietine ir šį mišinį supilkite ant miltų ir sviesto trupinių. 
  5. Tešlos masę sukite ir trinkite šaukštu, o tada suminkykite. 
  6. Jeigu tešla labai limpa prie rankų, tai berkite dar miltų. 
  7. Tešla turi būti tampri, elastinga, priminti plastiliną. 
  8. Tešlą įdėkite į maišelį arba įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 
  9. Kibinų formavimas ir kepimas. Tešlą padalinkite į 15 - 20 gabaliukų, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite, labai plonai kočioti nereikia, nes kibinai gali sutrūkti. 
  10. Padalinkite įdarą ir susukite kibinus. 
  11. Suformuotus kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu.
  12. Kibinus sudėkite ant skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., iki kol gražiai paruduoja. 

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.