Burnoje tirpstantys kibinai
AS Foodstudio | Shutterstock.com
Užtikrintai sakome, kad tai pats geriausias kibinų receptas! Trapi ir burnoje tirpstanti tešla bei minkštutėlis mėsos įdaras. Teliks išsivirti sultinio ir mėgautis.
Jums reikės:
Tešlai:
- 400 g miltų;
- 150 g sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 100 g grietinės;
- 1 šaukštelio cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 400 g kiaulienos;
- 1 svogūno;
- 100 ml kefyro;
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Aptepimui:
- 1 kiaušinio.
Patarimas: Įdarui galite naudoti įvairią mėsą, faršą, troškintas daržoves. Tradiciniai kibinai kepami su smulkiai pjaustyta aviena ir svogūnais, kartais mėsa permaišoma su kopūstais.
Gaminimas:
- Įdaro paruošimas. Įdarui skirtą mėsą ir svogūną smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite kefyru. Užpylus kefyru mėsa bus minkštesnė ir labai švelni, tačiau galite to ir nedaryti.
- Mėsą palikite marinuotis šaldytuve ir ruoškite tešlą.
- Tešlos paruošimas. Miltus suberkite į dubenį, ant jų sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupinėliai.
- Tuomet kiaušinius paplakite su druska ir cukrumi, juos sumaišykite su grietine ir šį mišinį supilkite ant miltų ir sviesto trupinių.
- Tešlos masę sukite ir trinkite šaukštu, o tada suminkykite.
- Jeigu tešla labai limpa prie rankų, tai berkite dar miltų.
- Tešla turi būti tampri, elastinga, priminti plastiliną.
- Tešlą įdėkite į maišelį arba įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Kibinų formavimas ir kepimas. Tešlą padalinkite į 15 - 20 gabaliukų, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite, labai plonai kočioti nereikia, nes kibinai gali sutrūkti.
- Padalinkite įdarą ir susukite kibinus.
- Suformuotus kibinus aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kibinus sudėkite ant skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., iki kol gražiai paruduoja.